Известие

Collapse
No announcement yet.

Много слабо светят късите ксенонови светлини 166, не знам защо ...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Аз днес направих следното...
    свалих единия фар извадих рефлектора, почистих лупата и стъклото пред късите (колкото можах) и събрах всичко но рефлектора на обратно - с изгорялото надолу...
    ефекта е - ако до сега бях без фарове, сега съм с един. Стъмни се и събрах. Утре и другия.
    Разликата е мн голяма.

Comment

• Първоначално публикувано от VIHHRONNY Покажи съобщение
      Аз днес направих следното...
      свалих единия фар извадих рефлектора, почистих лупата и стъклото пред късите (колкото можах) и събрах всичко но рефлектора на обратно - с изгорялото надолу...
      ефекта е - ако до сега бях без фарове, сега съм с един. Стъмни се и събрах. Утре и другия.
      Разликата е мн голяма.
      Напълно подкрепям тази манипулация. Правих това преди време. Ефектът е поразителен. А и визията на предницата се подобри съществено. Фаровете са като нови а не някакви опушени и потъмнели.
      Цялата процедура си е за гинеколог на моменти. Особено чистенето на стъклото без разлепването му.

159 1.8 MPI
      166 2.0 TS (ex)

Comment

• Eфектът може да не е 100%, но 50-60% има със сигурност.
        Аз поне съм мн доволен и няма да съм без кола няколко дни.
        Так так и готово.

Comment

• Почвам и аз да се замислям за нови фарове,мисля че ще изглеждат добре на колата.Само че моите са с оригинален ксенон е се регулират сами и незнам тези евтините варианти дали ще станат?Гледах DEPO и някакви май E-Mark или нещо подобно беше.Имате ли налюдение над тези марки?

Comment

• Твоите ги продаваш на koolio:
            http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=75221
            И с парите си купуваш два перфектни без оригинален ксенон...

Comment

• Да де ама той търси само един
              А след това какъв ксенон да сложа?

Comment

• Първоначално публикувано от Bobiuzunov Покажи съобщение
                Почвам и аз да се замислям за нови фарове,мисля че ще изглеждат добре на колата.Само че моите са с оригинален ксенон е се регулират сами и незнам тези евтините варианти дали ще станат?Гледах DEPO и някакви май E-Mark или нещо подобно беше.Имате ли налюдение над тези марки?
                Не зная как свети фабричният ксенон, но допълнително слагания такъв (правен в китайско ТКЗС), сравнен с кьоравата Калибра, която карах преди, си е направо перфектен. И не заслепява околните.

159 1.8 MPI
                166 2.0 TS (ex)

Comment

Да де ама той търси само един
                  А след това какъв ксенон да сложа?
                  Продаваш го на колегата, след няколко дни минаваш и чупиш другия майтапче, от новите фарове по-хубаво няма, аз съм с Депо и муцуната е като нова и най-важното - светят и не газя хората Единственият кусур им е, че хромираните ленти падат, но като ги свалих да ги лепя ми хареса повече без и повече не ги сложих - ето колата
                  Attached Files
                  Last edited by code; d.m.y г., 21:47.
                  sigpic
                  156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                  "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

• Не е нищо изключително,можеби че самите фарове са поопушени.Какво да търся като марка за ксенона става въпрос,ако се навия де?
                    Става ли и на дългите да се сложи?

Comment

Не е нищо изключително,можеби че самите фарове са поопушени.Какво да търся като марка за ксенона става въпрос,ако се навия де?
                      Става ли и на дългите да се сложи?
                      Не виждам проблем да се сложи и на дългите. Но имам 2 съображиния против тази идея:

1 - Ксенонът не е подходящ за мокро и дъждовно време. Или поне 6000 К.
                      2 - Нямам забележки към дългите с халогенни крушки.

159 1.8 MPI
                      166 2.0 TS (ex)

Comment

• Е да сега когато виждам твоите не е като да няма разлика с моите
                        А какво да сложа?Или все едно и без това всичко е Made in China

Comment

• Вземи си ксенон 5000к, слагай смело някое китайче.
                          Скоро сменях крушка д1с и попаднах на филипс китайче, хубу че продавача беше мой човек да ме светне, че е менте.
                          sigpic
                          Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

• Ще ги пращам и моите в Стрелча, няма такова кандило... Ако не пусна халогените, все едно нямам фар. Имам си ксенон китайче, но с тези рефлектори все едно нямам нищо.

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                              Не виждам проблем да се сложи и на дългите. Но имам 2 съображиния против тази идея:

1 - Ксенонът не е подходящ за мокро и дъждовно време. Или поне 6000 К.
                              2 - Нямам забележки към дългите с халогенни крушки.
                              Абсолютно съгласен и по двете точки - за мен също комбинацията между къси на ксенонни и дълги на халогенни крушки е идеална, особено зимно време, защото фарът трябва да се позатопли, както и това, че повече се кара на къси и ниската температура на ксеноните предотвратява опичането на рефлекторите..
                              Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                              Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                              Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                              sigpic

Comment

• Тук нещо не схванах,хем трябва да се позатопли,хем ксенона не загрява и няма да изпече рефлектора?

Comment

Working...
                                X